, Evaluarea carierei, Test online de carieră, Orientare în alegerea carierei, Schimbarea carierei, Alegerea focalizării în colegiu, Schimbarea slujbei, Opțiuni de carieră, Identifică un domeniu de concentrare">
 

Povestea noastră

 

Sistemul de îndrumare Career Direct ® a fost creat datorită necesității existenței unei evaluări comprehensive bazată pe Biblie, care să ajute beneficiarii să își înțeleagă mai bine darurile lor unice și să găsească traseul educațional sau cariera care se potrivește cel mai bine cu punctele tari și aptitudinile lor primite de la Dumnezeu.

Larry Burkett, renumitul autor și lector creștin în domeniul financiar, a afirmat că, „În decursul anilor în care am consiliat numeroase familii în domeniul financiar, în mod frecvent, am observat oameni care se aflau în domenii de carieră care nu se potriveau cu talentele și aptitudinile lor. Am început să mă îngrijorez că atât de mulți oameni nu își cunoșteau punctele lor forte și, ca urmare, nu erau buni administratori ai talentelor lor. Am început să sper că va apărea cineva care să dezvolte un program ca să îi ajute să-și înțeleagă înclinațiile vocaționale și să le arate cum să ia deciziile bune de carieră. În 1989 am început să îmi asum eu însumi această responsabilitate.“

Christian Financial Concepts, organizația înființată de Larry în 1976, a format o echipă de experți deosebit de calificați care să conceapă un chestionar de evaluare bazat pe Biblie și sănătos din punct de vedere psihometric. Echipa, inițial cunoscută drept Career Pathways, a examinat alte instrumente de evalaure existente pe piață la acea vreme și a constatat că nici unul din ele nu are o perspectivă biblică. Au constatat, de asemenea, că majoritatea instruemntelor existente nu erau comprehensive, acoperind doar una sau două din cele patru domenii pe care cercetările lor le-au identificat a fi esențiale în luarea deciziilor sănătoase cu privire la carieră: personalitate, interese, aptitudini și valori.

Inițial, echipa a folosit câteva instrumente de evaluare cunoscute care, în mâna „consilierilor de feedback“ ofereau celor interesați îndrumare în carieră. Între timp ei au continuat să lucreze la dezvoltarea propriului lor instrument de evaluare. În 1995, Christian Financial Concepts a lansat Chestionarul Career Pathways ® , care era compus din ICPP (Inventarul Career Pathways Personality) și IISV (Inventarul Interests, Skills, Values). În 1996, Career Pathways și-a schimbat numele în Life Pathways pentru a reflecta mai bine natura holistă a evaluării și resurselor de carieră.

În 1997 a fost tipărită o versiune revizuită a chestionarului sub numele Career Direct. Din momentul conceperii sale, peste 80.000 de oameni au beneficiat de perspectiva biblică pe care se bazează materialele care fac parte din Sistemul de îndrumare Career Direct.

Analiza amănunțită a informațiilor culese de la câteva mii de utilizatori Career Direct a stat la baza rafinării și revizuirii factorilor și a modului de interpretare a lor și la lansarea, în 1999, a versiunii Career Direct în format CD-ROM. Acest produs deosebit de perfecționat a permis utilizatorilor să instaleze, completeze, proceseze și să listeze raportul Career Direct cu ajutorul calculatorului personal. În loc să aștepte două săptămâni după raport, utilizatorii puteau să acceseze rezultatele în câteva minute!

În septembrie 2000, Christian Financial Concepts și Crown Ministries au fuzionat, devenind Crown Financial Ministries. În perioada de tranziție care a urmat fuzionării, întreaga organizație s-a focalizat pe rafinarea și consolidarea misiunii financiare de bază și a materialelor.

În martie, 2002, a crescut din nou interesul în îndrumarea în carieră și a tranziției instrumentului Career Direct, dinspre chestionarul lansat în format CD-ROM, într-o aplicație accesibilă pe Internet. O bună parte a angajaților Life Pathways s-au adunat ca să proiecteze Career Direct sub forma unei experiențe online cu adevărat interactivă. Această viziune a devenit realitate în momentul lansării versiunii Career Direct 2006.