Нашата история

 

Career Direct ® система за кариерно ориентиране е разработена поради необходимостта от изчерпателен инструмент за самооценка, който да помага на хората по-добре да разбират своите уникални дарби и да открият професията или образованието, които най-добре пасват на техните силни страни и умения.

Лари Бъркет, известният автор и говорител на финансови теми, отбелязва: "През годините, когато съветвах семейства за техните финанси, често забелязвах хора с професии, които не отговарят не техните таланти и способности. Притесняваше ме колко от тях не познават силните си страни и следователно не умеят да управялват талантите си. Искаше ми се някой да развие програма, която да помага на хората да разбират префесионалните си заложби и да вземат правилните решения за своята кариера. През 1989 г. започнах да работя върху тази задача."

Christian Financial Concepts - организацията, която Лари основава през 1976 г., събира висококвалифициран екип, който да да разработи кариерен инструмент за самооценка, който е психометрично и етично основан. Екипът, който първоначално е известен като Career Pathways, изучава тестовете за смооценка на пазара по онова време и открива, че на практика нито един не разглежда етичната гледна точка при професионалното развитие. Откриват също така, че повечето не са изчерпателни, а покриват само една или две от четирите области, които техните изследвания показват, че са ключови при вземането на разумни решения, свързани с кариерата: личност, интереси, умения и ценности.

Първоначално екипът използва комбинация от познатите тестове за самооценка, заедно със съветници, които да помагат на хората, докато в същото време разработват свой собствен инструмент за самооценка. През 1995 г., Christian Financial Concepts представя Career Pathways ® инстумент за самооценка, който се състои от CPPI (Career Pathways Personality Inventory) и ISVI (Interests, Skills, Values Inventory). През 1996 г., Career Pathways променят името си на Life Pathways, за да отразяват по-добре цялостното съдържние на инструмента за самооценка и всички останали ресурси за професионално ориентиране.

Ревизирана версия на хартиения тест, преименувана в Career Direct, е публикувана през 1997. От създаването си повече от 80,000 души са се възползвали от етичната перспектива, която стои в основата на всички Career Direct материали.

Обширен анализ на данни от няколко хиляди потребители на Career Direct е използван за прецизиране и преразглеждане на факторите и оценките, включени в CD-ROM версията на Career Direct от 1999 г. Този много усъвършенстван продукт позволява на потребителя да инсталира, завърши, оцени и отпечата резултатите от теста на домашен компютър. Вместо да чакат две седмици, хората вече могат да видят резултатите си само за няколко минути! 

През септември 2000 г., Christian Financial Concepts и Crown Ministries се сливат в Crown Financial Ministries. В преходния период след сливането организацията се фокусира изключително върху усъвършенстването и консолидирането на основаната си финансова мисия и материалите.

През март 2002 г., се възобновява интереса към кариерното консулитране и така се стига до прехвърлянето на Career Direct от CD-ROM версия в интернет базирано приложение. Редица от бившите служители на Life Pathways се събират, за да претворят Career Direct в истинско интерактивно онлайн преживяване. Това става реалност с онлайн изданието на Career Direct от 2006 г.