Ons Verhaal

 

Het Career Direct ® Traject is ontwikkeld vanuit een verlangen naar een begrijpelijk, holistisch assessment dat mensen zou helpen om hun unieke talenten te begrijpen en de opleidings- of loopbaanrichting te vinden die het beste past bij hun kracht en mogelijkheden. 

Larry Burkett, bekende auteur en spreker, merkt op dat "Gedurende de jaren dat ik families coachte bij hun financiën, observeerde ik mensen in loopbaanvelden die niet overeenkwamen met hun talenten en mogelijkheden. Ik maakte me zorgen dat zoveeel mensen zich niet bewust waren van hun sterke punten en daarom, hun talenten niet benutten. Ik begon te hopen dat iemand een programma zou ontwikkelen dat mensen hun professionele aanleg zou helpen begrijpen en zou laten zien hoe ze goede loopbaankeuzes konden maken. In 1989 begon ik te werken aan deze taak."

Christelijke Financiële Concepten, de organisatie die Larry oprichtte in 1976, verzamelde een hoog gekwalificeerd team om een holistisch en psychometrisch gezond assessment te ontwikkelen. Het team, dat eerst bekend stond onder Career Pathways, onderzocht andere assessment tools op de markt en ontdekten dat geen van deze een holistische visie hadden. Ook waren de meeste niet begrijpelijk en bevatten ze maar 1 of 2 van de vier gebieden waarvan uit hun onderzoek bleek dat ze essentieel waren in het nemen van gezonde loopbaanbeslissingen: persoonlijkheid, interesses, vaardigheden en waarden.

In eerste instantie gebruikte het team een combinatie van bekende assessments samen met "feedback counselors" om loopbaanrichting te geven terwijl ze hun eigen assessment ontwikkelden. In 1995 was het debuut van het Career Pathways ® Assessment, dat bestond uit de CPPI (Career Pathways Personality Inventory) en de ISVI (Interesses, Vaardigheden en Waarden Inventarisatie). In 1996 wijzigde Career Pathways haar naam in Life Pathways om de holistische aard van alle assessment en loopbaan hulpbronnen te tonen.

Een gereviseerde versie van de papieren test, nu hernoemd naar het Career Direct Assessment, werd gepubliceerd in 1997. 

Een uitgebreide analyse van de gegevens van duizenden Career Direct gebruikers is gebruikt om de factoren te verfijnen en dat resulteerde in de 1999 CD-ROM versie van Career Direct. Dit enorm verbeterde product hielp om meer gebruikers te kunnen helpen. In plaats van twee weken wachten op de resultaten, konden mensen hun resultaten in een paar minuten zien. 

In september 2000 fuseerden Christelijke Financiële Concepten en Crown Ministries om Crown Financial Ministries te worden. Gedurende de transitie die volgde op de fusie, focuste de organisatie zich op het verfijnen en consolideren van de kernmissie en materialen. 

In maart 2002 ontstond een hernieuwde interesse in loopbaanadvies en in het veranderen van Career Direct van een CD-ROM assessment naar een applicatie via internet. Een aantal van de voormalige Life Pathways medewerkers werden bij elkaar gebracht om Career Direct te herontwerpen als een interactieve online ervaring. Deze visie werd realiteit in 2006 bij de lancering van de online release van Career Direct.