Naša priča

 

Career Directov® sustav usmjeravanja razvijen je iz potrebe za sveobuhvatnom, biblijski utemeljenom procjenom koja će pomoći ljudima u razumijevanju njihovih jedinstvenih darova i pronalaženju karijernog ili edukacijskog puta koji najbolje odgovara njihovim od Boga danim jakim stranaa i sposobnostima.

Larry Burkett, uvaženi kršćanki pisac i predavač, rekao je: "Tijekom godina koje sam proveo savjetujući obitelji o financijama, često bih vidio osobe koje se bave karijerama koje ne odgovaraju njihovim talentima i sposobnostima. Zabrinulo me to što mnogi nisu bili svjesni svojih jakih strana, zbog čega nisu mogli dobro raspolagati svojim talentima. Počeo sam se nadati da će netko razviti program koji će pomoći ljudima u razumijevanju njihovih vokacijskih sklonosti i pokazati im kako mogu donositi ispravne karijerne odluke. Godine 1989. počeo sam raditi na tom zadatku.."

Christian Financial Concepts, (Kršćanski financijski koncepti) organizacija koju je Larry utemeljio 1976. godine, okupila je kvalificirani tim koji će razviti biblijski utemeljenu i psihometrijski valjanu karijernu procjenu. Tim, koji se isprva zvao Career Pathways, istražio je druge programe za procjenu na tržištu i utvrdio da nijedan od njih ne odražava biblijski pogled na svijet. Uz to, otkrili su da mnogi od njih nisu sveobuhvatni, jer pokrivaju tek jedno ili dva od ukupno četiri područja za koja su njihova istraživanja pokazala da su od ključnog značaja pri donošenju kvalitetnih karijernih odluka: osobnost, interesi, vještine I osobne vrijednosti.

Tim se isprva služio kombinacijom dobro poznatih procjena, kao i savjetnika s povratnim informacijama, koji su pružali karijerno usmjerenje uz razvijanje vlastite procjene. Godine 1995., Christian Financial Concepts je predstavio procjenu Career Pathways®, koju su sačinjavali CPPI (osobna inventura Career Pathwaysa) i ISVI (inventura interesa, vještina i osobnih vrijednosti).  Godine 1996., Career Pathways je promijenio ime u Life Pathways kako bi mogao bolje izraziti cjeloživotnu narav svih svojih procjena i karijernih resursa..

Revidirana inačica papirnog testa, koja se sad zvala procjena Career Direct, objavljena je 1997. Od njezina nastanka, preko 80 000 osoba je doživjelo blagodati biblijskoga pogleda koji je temelj svih Career Directovih materijala za sustav usmjeravanja.

Provedena je intenzivna analiza podataka prikupljenih od više tisuća korisnika Career Directa s ciljem pročišćavanja i revidiranja faktora i ocjena integriranih u CD-ROM inačicu  Career Directa iz 1999. To je dovelo do bitno poboljšanog proizvoda koji je omogućavao korisnicima instalaciju, ocjenjivanje i ispisivanje ocjene putem osobnog računala. Umjesto da čekaju dva tjedna, ljudi su mogli vidjeti rezultate za nekoliko minuta!!

U rujnu 2000. godine, Christian Financial Concepts i Crown Ministries spojili su se u Crown Financial Ministries. Prilikom tranzicije koja je uslijedila, služba je bila strogo fokusirana na rafiniranje i konsolidiranje temeljne financijske misije i materijala.

U ožujku 2002. došlo je do obnovljenog zanimanja za karijernu misiju i za prebacivanje Career Directa s CD-ROM-a u internetsku aplikaciju. Nekoliko bivših djelatnika Life Pathwaysa okupilo se kako bi redizajniralo Career Direct kao istinski interaktivno online iskustvo. Ova je vizija postala stvarnost s izdavanjem online inačice Career Directa 2006. godine.