Önnek kérdései vannak.

Nekünk válaszaink.

Gyakran ismételt kérdések

 

Általános érdeklődési kör

A Career Direct nem egy online álláskeresési felület. Mi abban segítünk, hogy megtaláld azt a foglalkozást, amely leginkább illik a képességeidhez, érdeklődési körödhöz és személyiségedhez. Ahelyett, hogy egyszerűen felsorolná az álláslehetőségeket, a Career Direct mélyebbre ás, hogy felszínre hozza: miért kellene egy adott foglalkozást űznöd.

A Career Direct minden korosztálynak hasznos lehet, legyen szó egy adott karrierre való felkészülésről, a munkaerőpiacra való belépésről, a munkaerőpiacra való visszatérésről vagy az istenadta tehetségünk és képességeink maximális kiaknázásáról.

Sokéves családi pénzügyekkel foglalkozó tanácsadás után a Career Direct alapítóját, Larry Burkettet nyugtalanítani kezdte, hogy olyan sok ember űz a tehetségének és képességeinek nem megfelelő foglalkozást. Segíteni szeretett volna az embereknek felismerni az erősségeiket és gyengeségeiket, és jó sáfárokká válni. Ebből a látásból született meg végül a Carrer Direct.

A Career Direct hasonló információval szolgál, mint a többi jól ismert kiértékelő, amely a személyiség, érdeklődési kör vagy képességek területeit fedi le egyenként. Mivel a Career Direct egyaránt vizsgálja a személyiséget, érdeklődési kört, készségeket, értékeket, stressz- és pénzkezelést, a rendelkezésre álló legátfogóbb kiértékelők egyike.

Ahhoz, hogy a legtöbbet hozhasd ki az értékelőből, arra bátorítunk, hogy vegyél igénybe egy profi Career Direct tanácsadót, akit arra képeztek ki, hogy elemezze a teszt eredményeit.

A tanácsadó segít meglátni a különböző komponensek közti összefüggéseket, és beleépíti a nyert információt hatékony javaslatokba. A tanácsadó tárgyilagos nézőpontja jelentős löketet adhat ahhoz, hogy meghozza a kellő áttörést, ill. hogy minimalizálja a tanulmányokkal vagy foglalkozással kapcsolatos döntéshozatalból fakadó stresszt.

A munkával kapcsolatos képességek alkalmazása közvetlenül kapcsolódik a munkából fakadó anyagiak kezeléséhez. A jó sáfárság az erősségek és gyengeségek megértésével és kezelésével kezdődik.

Larry Burkett a Christian Financial Concepts részeként indította el a Career Pathways nevű programot 1990-ben; több, korábban létező kiértékelés ötvözését felhasználva. Széleskörű kutatások és fejlesztések után 1995-ben útjára indult a jelenlegi Career Direct első verziója, egy papír alapú teszt, amit számítógép értékelt, és kinyomtattak. 1999-ben létrejött az első CD-ROM verzió (1.8), amelyet egyéni számítógépes használatra terveztek. 2003-ban az átdolgozott és újraindított 2.1-es verziót elektronikus dokumentumokkal és audio CD-kkel adták ki. Az internet-alapú Career Direct ® Teljes útmutatási rendszer 2006-ban jelent meg, és számos korszerűsített változtatást tartalmaz.

Becslések szerint jóval 200.000 fölött van azon diákok és felnőttek száma, akik igénybe vették a Career Directet.

A További források nevű fül számos angol nyelvű könyv, hang- és videofelvétel, online cikk linkjét, valamint további hasznos tippeket tartalmaz.

Kutatás és fejlesztés

A Career Direct személyiségtesztjének tényezőit összevetették és összhangba hozták más jól ismert értékelők hasonló tényezőivel, mint pl. a Hogan-féle személyiségi leltárral, valamint Costa és McCrae NEO-PI modelljével.

A megbízhatósági tesztek messze az elfogadható szint felett vannak, amint azt az alábbi, belső konzisztencia és a tesztelés-újratesztelés megbízhatósági eredményei is mutatják.

 1. A Cronbach-alfa belső konzisztenciája 0,86-0,94 értékek közé esett a személyiségi általános faktor skálán, és 0,76-0,92 közé a személyiségi alfaktor skálán (n=4463).
 2. Teszt-reteszt megbízhatósági korrelációs középérték és tartomány:
  Időkeret Általános személyiségi faktorok Alfaktorok
  1 hét (n = 100) .91, .86 to .95
  3-6 hét (n = 166) .87, .85 to .90 .83, .65 to .90
  6 hónap (n = 75) .84, .81 to .86 .78, .60 to .87
  1 év (n = 50) .82, .80 to .86 .61, .58 to .87

1990-ben Larry Burkett megbízott egy kutatócsoportot, hogy dolgozzanak ki egy pályaorientációs programot, amely biblikus és pszichometrikus elvek ötvözésén alapul. A kezdeti, már jól ismert kiértékelők elemeit felhasználó papíralapú teszt és annak CD-ROM alapú tesztté való átalakítása (1999) után ahelyett, hogy más kiértékelőket használt volna, a Career Direct ezt a verziót a nulláról építette fel. Így 2006-ra elkészült a Career Direct ® Online változata.

Kiértékelő kérdései

A Career Direct kiértékelő négy felmérés ötvözete, amely a hozzád legjobban illő állásokra tesz javaslatot. További inforációért látogass el a  Career Direct kiértékelő oldalára.

Habár a kiértékelő időtálló, bizonyos területek változáson esnek át az élettapasztalatok, képzés és oktatás következtében. Mielőtt nagyobb döntést hoznál, mindig bölcs dolog az adott döntést a legfrissebb információra alapozni. A röntgenhez lehetne ezt hasonlítani. Noha minden röntgenfelvétel a csontvázat mutatja meg, mindegyik más-más történetet mesél el attól függően, hogy mikor készült. Az egyik lehet, hogy egyszerűen a növekedést mutatja, míg egy másik – amit közvetlenül egy baleset után készítettek -, esetleges csonttöréseket mutathat. A röntgenfelvétel egy pillanatkép a rég- és közelmúltról, és megmutatja, miként készülhetsz fel a jövőre. A Career Direct kiértékelő kitöltése az élet stratégiailag fontos időszakaiban segít a bölcs döntéshozatalban.

Maga a kiértékelő általában 45-60 percet vesz igénybe. Aki a Career Direct Útmutatási rendszerének a többi alkalmazását és forrásanyagát is használni kívánja, beleértve az Állásmintát, Akciótervet (interaktív alkalmazás az O*NET – az amerikai munkaügyi adatbázis – felhasználásával), Kérdőíveket és Audio útmutatásokat, azoknak több időre lesz szükségük. Mivel a folyamatot a rendszer elmenti, nem szükségszerű a különböző komponenseket egyszerre végigvenni.

Mivel a Career Direct kiértékelő olyan hivatásbeli információt szolgáltat, amely segít bölcs szakmai döntéseket hozni, valahányszor a karrierrel kapcsolatos döntésre van szükség, érdemes kitöltenie a tesztet.

A tehetség hiánya

A Career Directet nem tesztelték fogyatékkal élő személyeken, és nem vesz figyelembe semmilyen szabályozást vagy engedményt, ami egy adott fogyatékosság esetén fennáll. A karrierirány meghatározásánál érdemes olyan képzett tanácsadóhoz fordulni, aki tapasztalattal rendelkezik az adott fogyatékosság terén.

A depresszió befolyásolhatja és valószínűleg el is ferdíti a pontos visszajelzést bármely kiértékelés esetében. Mielőtt valaki egy életre szóló döntést hozna ilyen helyzetben, vegye igénybe egy szakember segítségét és tanácsát.

Üzleti és tanácsadói képzés

A Career Direct képesítést nyújt azok számára, akik tanácsadók szeretnének lenni. Az élő képzésre való meghívást megelőzően minden jelentkező szigorú értékelésen esik át. Bővebb információért kattints ide.

A Career Directnél a tanácsadóknak lehetőségük van hálózati vezetővé (Network Leader) vagy akár vezető trénerré (Master Trainer) válni. A hálózati vezető az új tanácsadókat segíti, míg a vezető tréner az új tanácsadókat képezi ki. Mindegyik szerepkörhöz konkrét elvárások, követelmények és irányelvek társulnak. További információért a Career Direct tanácsadókat illetően kattints ide .

Promóciós anyagok