You've got questions.

Mi imamo odgovore.

Najčešća pitanja

 

Općenito

Career Direct nije internetska burza poslova; mi vam pomažemo pronaći zanimanje koje je najprikladnije zavaše talente, interese i osobnost. Umjesto da vam samo pružimo popis poslovnih mogućnosti, Career Direct gledadublje kako bismo otkrili zašto biste se trebali baviti nekim zanimanjem.

Osobe iz svih dobnih skupina mogu imati koristi od Career Directa, bilo da se radi o pripremi za karijeru, o prvomzaposlenju, ponovnog zapošljavanju ili želji da maksimalno iskoristite talente i sposobnosti koje vam je Bog dao.

Tjiekom višegodišnjeg iskustva u pružanju financijskog savjetovanja obiteljima, suosnivača Career Directa Larryja Burketta zabrinula je činjenica da se mnoge osobe bave karijerom koja nije usklađena s njihovim talentima i sposobnostima. Htio je pomoći ljudima da prepoznaju svoje jake strane i slabosti te da postanu dobri upravitelji, što je bila vizija koja se pretvorila u Career Direct.

Career Direct pruža informacije slične onima koje pružaju druge poznate procjene koje se bave osobnošću, interesima i vještinama ponaosob. Budući da Career Direct mjeri faktore osobnosti, interesa, vještina, osobnih vrijednosti, stresa i financijskog upravljanja, on predstavlja jedan od najsveobuhvatnijih alata za procjenu na tržištu.

Da biste dobili najbolje rezultate u svojoj procjeni, pozivamo vas da zatražite pomoć kvalificiranog Career Directovog konzultanta koji je stručno osposobljen analizirati rezultate vaše procjene.

Konzultant će vam pokazati kako su sve komponente povezane te će vam pomoći pri integriranju podataka u učinkovite preporuke. Objektivni savjet konzultanta može u velikoj mjeri utjecati na nalaženje šanse koja vam treba, kao i na umanjivanje stresa koji se često povezuje s odlukama vezanima uz obrazovanje i zaposlenje.

Upravljanje poslovnim talentima je izravno povezano s upravljanjem financijama proisteklih iz rada. Istinsko upravljanje započinje s razumijevanjem i vlastitih jakih strana i slabosti te njihovim rukovanjem.

Larry Burkett je 1990. godine pokrenuo program “Career Pathways” u sklopu organizacije “Christian Financial Concepts” služeći se kombinacijom nekoliko postojećih procjena. Nakon iscrpnog istraživanja i razvoja, prva inačica onoga što je danas Career Direct predstavljena je 1995. godine kao procjena na papiru, koja se ocjenjivala računalno i ispisivala. Godine 1999. proizvedena je prva CD-ROM inačica (1.8) za uporabu na osobnim računalima. Godine 2003. predstavljena je revidirana inačica 2.1, koja je dolazila s elektroničkim dokumentima i audio CD-ima. Internetski Career Directov® kompletni sustav usmjeravanja izdan je 2006. godine s više sažetih poboljšanja.

Procjenjuje se da je preko 250 000 studenata i odraslih osoba položilo Career Direct.

Kartica “Dodatni resursi” sadrži poveznice prema knjigama, zvučnim i slikovnim zapisima, internetskim člancima i drugim korisnim savjetima.

Istraživanje i razvoj

Faktori iz Career Directove sekcije o osobnosti procijenjeni su i sagledani u značajnoj korelaciji sa sličnim faktorima iz drugih poznatih procjena, poput Hoganove inventure osobnosti te Costinog i McCraevog NEO-PI-ja.

Testovi pouzdanosti su u velikoj mjeri iznad prihvatljivih razina, što se vidi u mjerama unutarnje dosljednosti i pouzdanosti testiranja i ponovnog testiranja.

 1. Cronbach Alpha za unutarnju dosljednost kretao se između .86 i .94 na ljestvici općeg čimbenika osobnosti, te između .76 i .92 na ljestvici podčimbenika osobnosti (n = 4463).
 2. Prosječna korelacija i varijacija u pouzdanosti testiranja i ponovnog testiranja:
  Vremenski okvir Opći čimbenici osobnosti Podčimbenici
  1 tjedan (n = 100) .91, .86 do .95
  3-6 tjedana (n = 166) .87, .85 do .90 .83, .65 do .90
  6 mjeseci (n = 75) .84, .81 do .86 .78, .60 do .87
  1 godina (n = 50) .82, .80 do .86 .61, .58 do .87

Larry Burkett je 1990. godine pokrenuo program “Career Pathways” u sklopu organizacije “Christian Financial Concepts” služeći se kombinacijom nekoliko postojećih procjena. Nakon iscrpnog istraživanja i razvoja, prva inačica onoga što je danas Career Direct predstavljena je 1995. godine kao procjena na papiru, koja se ocjenjivala računalno i ispisivala. Godine 1999. proizvedena je prva CD-ROM inačica (1.8) za uporabu na osobnim računalima. Godine 2003. predstavljena je revidirana inačica 2.1, koja je dolazila s elektroničkim dokumentima i audio CD-ima. Internetski Career Directov® kompletni sustav usmjeravanja izdan je 2006. godine s više sažetih poboljšanja.

Pitanja za procjenu

Career Directova procjena niz je od četiri ankete koje, kad se ocijene, sugeriraju koje vam karijere najviše odgovaraju. Želite li doznati više o procjeni, posjetite stranicu za Career Directovu procjenu.

Premda procjena s vremenom ostaje stabilna, neka će se područja promijeniti u ovisnosti o vašim životnim iskustvima, stručnom osposobljavanju i obrazovanju. Prije donošenja važnih životnih odluka, pametno je to činiti na temelju najaktualnijih informacija. Možemo to usporediti s rentgenom. Iako je rentgen slika vašeg kostura, svaka snimka govori drugačiju priču, ovisno o tome kad je snimljena. Jedna snimka će pokazivati povijest rasta, dok će druga, snimljena odmah nakon neke nesreće, pokazivati slomljenu kost. Rentgenska snimka je prikaz vaše dalje ili bliže prošlosti; ona vam pokazuje kako se možete pripremiti za budućnost. Pristupanje Career Directovoj procjeni u strateškim životnim trenucima pomoći će vam u donošenju mudrih karijernih odluka.

Sama procjena prosječno traje oko 45 minuta do sat vremena. Osobe koje koriste sve aplikacije i resurse Career Directa u sklopu sustava kompletnog usmjeravanja, uključujući i poslovnu ponudu, akcijski plan (interaktivan s O*NET-om), upitnike i audio-instrukcije trebat će više vremena. Budući da se napredak pohranjuje, možete završavati svaku komponentu u više navrata.

Budući da Career Directova procjena pruža informacije o poslovnim smjerovima koji će vam pomoći u donošenju mudrih profesionalnih odluka, pametno je to učiniti kad god razmišljate o novom potezu u karijeri.

Invaliditet

Career Direct nije testiran na populaciji s invaliditetom te ne uzima u obzir bilo kakve prilagodbe niti olakotne okolnosti nužne pri određenim vrstama invaliditeta. Kvalificirani savjetnik koji ima iskustva s određenim vidom invaliditeta najadekvatniji je odabir pri određivanju smjera u karijeri.

Depresija može utjecati na, a možda čak i zamaskirati, točne rezultate bilo koje procjene. U takvoj situaciji, prije bilo kakve ozbiljnije životne odluke treba zatražiti profesionalnu pomoć i savjetovanje.

Poslovna i konzultantska edukacija

Career Direct pruža specijaliziranu obuku osobama koje žele postati konzultanti. Svaki polaznik prolazi striktnu procjenu prije poziva na samu obuku. Kliknite ovdje za više informacija.

U Career Directu, konzultanti mogu postati voditelji mreža, a potencijalno i glavni instruktor. Voditelj mreže obučava nove konzultante, dok glavni instruktor obučava nove konzultante Career Directa. Svaka uloga podrazumijeva izvjesna očekivanja, uvjete i smjernice. Kliknite ovdje za više informacija o konzultantima Career Directa.

Promotivni materijali